Vraag & Antwoord Rubriek


Herstel woningmarkt! Stijgen de prijzen?

Kan ik mijn te koop staande woning tijdelijk verhuren?

ANTWOORD:
Onderzoek, samen met uw NVM Makelaar, of het echt voordelig is. Uw NVM makelaar heeft de ingang bij uw bank en checkt de huurder op betrouwbaarheid.

Momenteel staan er veel woningen te koop. Mensen hebben zelfs in deze tijd al een nieuwe woning gekocht, terwijl de oude woning nog niet verkocht is. Eigenaren zijn veelal op zoek naar middelen om de dubbele lasten te drukken. Als mogelijke optie om de kosten te drukken komt al snel de tijdelijke verhuur ter sprake. Uw NVM Makelaar kan u over onderstaande onderwerpen informeren.NVM Woontoets
De NVM Woontoets is een deskundige screening, speciaal ontwikkeld voor de vastgoedsector. Hiermee onderzoekt de NVM-makelaar de identiteit en de kredietwaardigheid van een potentiële huurder, koper of opdrachtgever.
Door de NVM-Woontoets voorkomt uw NVM-makelaar zoveel mogelijk dat personen achteraf niet betalen, geld witwassen of op het randje van een faillissement naar de schuldsanering wankelen. Ook werpt u een blokkade op tegen personen die met valse legitimatiebewijzen illegale bewoning of hennepteelt opstarten.

NVM Verhuurplatform
In samenwerking met de NVM heeft Huisover het NVM Verhuurplatform opgezet. ‘Laagdrempelig en eenvoudig’ zijn de woorden die het Verhuurplatform typeren. Een makelaar kan in drie stappen het proces doorlopen en beschikt over de documenten die een hypotheekbank voorschrijft. Huiseigenaren kunnen hiermee hun woning via een NVM-makelaar eenvoudig tijdelijk verhuren. De banken waren ook verheugd over dit initiatief.

Leegstandwet
Voor verhuur op basis van de Leegstandswet geldt niet de uitgebreide huurbescherming die bij normale verhuur geldt. Aan het einde van het huurcontract moet de huurder de woning verlaten en kan lege oplevering van de woning in geval van verkoop dus gegarandeerd worden.