Kopen

Een huis met een tuin, luxe badkamer, extra slaapkamer, werkzolder; we hebben allemaal onze eigen woonwensen. We zoeken het beste voor de mooiste prijs. U wilt zich er prettig in voelen, een thuis creëren, maar u wilt ook niet teveel betalen en doet een investering voor de toekomst.

Kopen

Uw droomhuis vinden? Dromen doen we meestal met een roze bril op. Dat maakt het soms lastig om te onderhandelen over prijs of voorwaarden. Uw aankoopmakelaar blijft altijd objectief en reëel. Hij gaat uit van de marktwaarde van de woning, terwijl u kijkt naar wat u er voor over heeft. Uw makelaar is kritisch en onderhandelt voor u. Een huis is een grote aankoop, dan is het fijn om gebruik te maken van de kennis en kunde van een NVM-aankoopmakelaar. 

 

Huis kopen? Dat doet u met uw NVM-aankoopmakelaar
Tijdens het kopen van een huis komen er veel zaken op u af waar u niet vaak mee te maken hebt gehad. Het kan erg leuk en spannend zijn, maar u moet ook uw hoofd koel houden omdat u in korte tijd veel beslissingen neemt die grote invloed hebben op uw persoonlijke en financiele situatie. Daarom is het verstandig een NVM-aankoopmakelaar in te schakelen bij het kopen van een huis. Hij begeleidt u professioneel gedurende het gehele aankooptraject, zodat u zeker weet dat u de juiste keuzes maakt.

De voordelen van zoeken met hulp van een NVM-aankoopmakelaar:
- Hij vergelijkt uw woonwensen met de woningen in de
   NVM-database. Door zijn ervaring kan hij een goede
   selectie maken uit het actuele aanbod.
- Hij heeft kennis van de lokale woningmarkt en heeft
   zicht op de woningen die nieuw op de markt komen.
   Hiermee wordt u veel speurwerk uit handen genomen
   en kan hij ervoor zorgen dat u 'er als eerste' bij bent.

Wilt u weten wat een NVM-aankoopmakelaar voor u kan betekenen, neem dan contact op met een van de aankoopmakelaars.

De 5 stappen die u samen met uw NVM-aankoopmakelaar doorloopt:
1. Geschikte woning zoeken.
2. Bezichtigingen en onderzoeken.
3. Onderhandelen en afhandelen.
4. Gekocht en wat nu?
5. Overdracht van de woning.

1. Geschikte woning zoeken.
Waarschijnlijk weet u al wat ongeveer uw budget is, checkt u funda regelmatig en bent u misschien ook al wat aan het rondkijken. Maar niet alles wat te koop is staat op funda. En soms ziet u woningen over het hoofd die wél interessant voor u kunnen zijn. Neem daarom als u op zoek gaat direct al contact op met een NVM-aankoopmakelaar. De kans is dan groter dat u een woning vindt die écht bij u en uw budget past!

2. Bezichtigingen en onderzoeken.
Uw NVM-aankoopmakelaar gaat met u mee als u een woning gaat bezichtigen. U ontmoet daar vaak ook de makelaar van de verkoper. Tijdens het bezoek bepaalt u uiteraard zelf of het uw toekomstige droomhuis is. Uw NVM-aankoopmakelaar kijkt vooral naar de staat van onderhoud en checkt of er gebreken aan de woning zijn. Ook adviseert hij of er een bouwkundig onderzoek nodig is.

3. Onderhandelen en afhandelen.
U heeft besloten, dit gaat uw huis worden, wat nu? Uw NVM-aankoopmakelaar helpt u bij de onderhandelingen en bespreekt daarvoor eerst de volgende zaken met u:
a. Wat is het huis eigenlijk echt waard? Voorkomen moet worden dat u straks te veel betaalt.
b. Wat wordt het openingsbod en waar wilt u maximaal op uitkomen?
c. Wanneer wilt u het huis gaan bewonen en is dat ook haalbaar?
d. Zijn er nog ontbindende of aanvullende voorwaarden die u af dient te spreken?

Onderhandelen is altijd lastig, zeker als u er nauwelijks ervaring mee hebt. Gelukkig heeft uw NVM-aankoopmakelaar dat wel en zal hij er alles aan doen om de beste aankoopprijs voor u te bedingen. Zodra er overeenstemming is over de prijs, kan de koopovereenkomst worden opgesteld.
Uw NVM-aankoopmakelaar loopt deze samen met u door, zodat het u volledig duidelijk is wat u gaat ondertekenen. Als u en de verkoper de koopovereenkomst hebben getekend, is de koop gesloten!

4. Gekocht en wat nu?
Hypotheek
Na het tekenen van de koopovereenkomst moet u de financiering van uw nieuwe woning nog regelen. Uw NVM-aankoopmakelaar kan u daarvoor verwijzen naar een goede, onafhankelijke hypotheekadviseur. Deze bepaalt onder andere aan de hand van de koopsom, eventuele verbouwingsplannen, eventueel eigen geld en uw persoonlijke wensen het bedrag dat u aan hypotheek nodig hebt. Vervolgens kan de hypotheek adviseur voor u bemiddelen bij meerdere hypotheekverstrekkers om zo de beste hypotheek voor u samen te stellen.

Taxatie
Voor het verkrijgen van een hypotheek is het vrijwel altijd nodig om de woning te laten taxeren. Een taxateur stelt een taxatierapport op dat de hypotheekverstrekker als één van de criteria gebruikt om te bepalen of u wel of geen hypotheek krijgt. Ook hierbij helpt uw NVM-aankoopmakelaar door u te verwijzen naar een gecertificeerd taxateur.

5. Overdracht van de woning.
Als uw hypotheekaanvraag rond is, kan het huis aan u worden overgedragen. Dit gebeurt bij een notaris, die eerst een conceptakte van levering opstelt. Uw NVM-aankoopmakelaar helpt u met het controleren van deze akte. Ook zal hij samen met u de woning vlak voor de overdracht nog eenmaal inspecteren, om te kijken of alles nog in dezelfde staat verkeert als bij de koop is overeengekomen. Na de inspectie ondertekent u bij de notaris de definitieve akte van levering en ontvangt u de sleutels.